Menu

du Milde Etc.’s CSR – politik

Hos du Milde Etc. ønsker vi at agere socialt ansvarligt ift samtlige af vore interessenter.

Ansvarlig adfærd er for os at tage maksimale hensyn til vores ansattes arbejdsforhold/vilkår, alene at handle med underleverandører, der har samme syn på arbejdsforhold/vilkår som os, og ved alene at bruge ansvarlige materialer produceret under miljømæssigt ansvarlige forhold.

Vi ønsker at lave design i materialer, som tager hensyn til klima og miljø. Derfor producerer vi alene tøj i europæiske materialer, der lever op til vores krav om Oeko-tex og/eller GOTS certificering og hvor producenterne af disse iøvrigt har samme syn som os på høj etik og socialt ansvar. Ved at vælge nærproduktion sikrer vi endvidere mindre miljøbelastning ift transport af rå- og færdigvarer.

I det omfang vi kan lave cirkulære økonomiske produkter, gør vi det og vi forsøger at bruge samtlige restprodukter i såvel nye re-cycling som up-cycling produkter.

Alt stof, som bruges i vores design er Oeko-tex certificerede, således at de mest skadelige kemikalier i tekstilproduktionen er fjernet fra materialerne. Enkelte GOTS certificerede.

Vi arbejder primært med viscose lavet af Lenzings EcoVero fibre (FSC/PEFC) - se evt. denne film om fibrene: 

https://www.youtube.com/embed/MdusVWsR5LY?rel=0)

men også i bomuld, der er lavet af certificerede fibre, og jaquard, hvoraf nogle er produceret af genanvendte fibre.

Vores strømper er endvidere Oeko-tex certificerede.

Vi mener, det er vigtigt at designe tøj, som er slowfashion og som har et langtidsholdbart design og udtryk. Vi arbejder i højkvalitets materialer, som kan tåle at blive brugt længe og som aldrig går af mode. Vores designs er tidløse og derfor indenfor katagorien ”køb og behold” – hvilket vi synes er bæredygtigt.

Har vi overskydende færdigvarer på lager efter en style udgår i sortiment – så doneres tøjet til forskelige velgørende projekter/formål – således at maximal nul spild opnås.